Πνευματική Ζωή – Κριτικές

Περιοδικό Πνευματική Ζωή, Περίοδος Γ’, χρόνος 18ος, τεύχος 171, Νοέμβρης-Δεκέμβρης 2006

Ο Γιώργος Σ. Κόκκινος κυκλοφορεί δύο ιδιωτικής έκδοσης ποιητικές συλλογές του (Το Άβατο και Δροσοσταλιές). Στη δεύτερη βλέπουμε πως δίνει ευρύτητα στις ποιητικές του εκφράσεις καθώς λέει: «Ταξιδεύω στις μπαλάντες τ’ ουρανού/ στ’ ανθισμένα περιβόλια του Απρίλη». Αυτός ο Απρίλης του έρωτα αναπηδάει από τους στίχους του με λυρικές αποχρώσεις. Όμως καθώς βλέπει και τα φαινόμενα της κοινωνικής ζωής μας εκμυστηρεύεται «Μπορώ να γράψω χίλια πράγματα ακόμα/ για την πόνο, τη δυστυχία, τη μιζέρια». Ποιητικά ο Κόκκινος βλέπει τη ζωή από πολλές πλευρές. Κι αυτό είναι προσόν τέλειας γραφής.

Περιοδικό Πνευματική Ζωή, Περίοδος Γ’, χρόνος 19ος, τεύχος 173, Μάρτης-Απρίλης 2007

Ο Γιώργος Σ. Κόκκινος το 2007 κυκλοφόρησε σε ιδιωτική έκδοση την ποιητική συλλογή «Το Ανέφικτο». Το ξαναγράψαμε πως ο Γ. Κόκκινος με τις όλο ζωντάνια ποιητικές εικόνες, με τη σύζευξη ρεαλισμού-λυρισμού φανερώνει πως έχει όλες τις δυνατότητες να ολοκληρώσει και να καθιερώσει το προσωπικό του ύφος. «Το Ανέφικτο» και ειδικά σαν ερωτική ποίηση, με πρωτοποριακές προεκτάσεις, κάνει εφικτή την «προέλασή» του σε ευρύτερους πνευματικούς χώρους.

Περιοδικό Πνευματική Ζωή, περίοδος Γ’, χρόνος 19ος, τεύχος 174, Μάης-Ιούνης 2007

Ο Γιώργος Σ. Κόκκινος το 2007 κυκλοφόρησε σε ιδιωτική έκδοση την ποιητική συλλογή -Ω-. Περιέχει πολλά ερωτικά ποιήματα γραμμένα θα ‘λεγα διακριτικά, χωρίς εκείνες τις υπερβάσεις που τα κάνουν ασήμαντα. Ο Κόκκινος μεταποιεί καθημερινές καταστάσεις ή συναισθηματικές φορτίσεις σε ζωντανή ποίηση ντυμένη συχνά με έναν πλούσιο λυρισμό «Θα πάρω μαζί μου τις ελάχιστες αναμνήσεις/ για να γράφω στους τοίχους/ καθημερινά το «σ’ αγαπώ». Με πολλές τέτοιες ποιητικές εικόνες η ποίηση του Γιώργου γίνεται γοητευτική. Στο ίδιο κλίμα κινείται και η άλλη ποιητική του συλλογή «Μελλοντικές Πεταλούδες». Ένας χαρακτηριστικός στίχος του: »Αρκεί που ζήσαμε το όνειρο/ στα πιο απόμακρα ταξίδια/ της φαντασίας μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: