Αποχωρισμός και συναισθήματα

Ταινία μικρού μήκους, από την Σπυριδούλα-Υρώ Γιολδάση.

Οι λέξεις μπερδεύονται αρμονικά με τις εικόνες της Φύσης και ταξιδεύουν τον θεατή στον έρωτα και τον (από)χωρισμό, στο φιλμάκι που συνδημιούργησε η συμπατριώτισσα μας ηθοποιός.

Η ιστορία ενός αποχωρισμού αποτυπώνεται στην ταινία διάρκειας 8,5 λεπτών όπου μια κοπέλα διηγείται τις εμπειρίες με τα συναισθήματά της, απ’ όσα έζησε. Δημιουργοί είναι η Καρπενιτσιώτισσα ηθοποιός Σπυριδούλα-Υρώ Γιολδάση και ο Γιώργος Κόκκινος.

Η Φύση παίζει καθοριστικό ρόλο και συμμετέχει, δένοντας σαν παζλ τα κομμάτια του αποχωρισμού. Η παιδική χαρά, το ποδήλατο, ο ήχος των πουλιών, η θάλασσα, ένα πλοίο που αναχωρεί και μια ζωγραφιά δένουν αποσπασματικά τον καμβά της απόχρωσης του μπλε, συνθέτοντας ένα ποιητικό τοπίο συναισθηματισμών, διαβάζουμε για το φιλμ στο sparmatseto.gr. Η 28χρονη Σπυριδούλα – Υρώ, που ανέλαβε την αφήγηση, την εικονοληψία, τη σκηνοθεσία και τη μουσική, γράφει για το φιλμάκι τα εξής: »Με αφορμή τα ποιητικά κείμενα του Γιώργου (σ.σ. Κόκκινου), και όντας αρκετά στατικοί το διάστημα αυτό, θελήσαμε να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι με τον νου, συνθέτοντας εικόνες, λέξεις, σκέψεις, ήχους, χρώματα, με τα πιο απλά μέσα που διαθέταμε το διάστημα αυτό. Σαν την απλότητα του κενού, της απώλειας. Η μεγαλοσύνη της φύσης, η απεραντοσύνη της θάλασσας, όπως κι ο έρωτας, ήταν εκεί για να μας θυμίσουν πως η ομορφιά δεν τελειώνει, ακόμα κι αν κάποιες φορές το ταξίδι είναι σύντομο ή έχει πάρει πια τη μορφή μιας ανάμνησης. Χωριστά ή αλλιώς μια άλλη όψη του ‘μαζί’. Μπλε …Σαν τη μοναξιά και σαν τη θάλασσα…» Η ταινία »Μπλε» είναι διαθέσιμη στο youtube.

Εντυπη έκδοση, Ευρυτανικά Νέα, φύλλο 900, 6 Μαίου 2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: